Tag Archives: Mikro

Jämföra specifikationer för mikrovågsugnar

Det är alltid svårt att veta vilka punkter man bör tänka på när man ska jämföra olika mikrovågsugnar. Jag anser själv att det oftast är allra viktigast att jämföra olika specifikationer då det säger mest om produkterna i fråga och är lättast att jämföra. Här under tänkte jag ta fram en specifikation för att visa vad som är viktigt att tänka på.

Utseende: Rostfritt stål
Ugnsvolym:17 liter
Maxeffekt: 800W
Grill: Ja/Nej
Varmluft: Ja/Nej
För inbyggnad: Ja/Nej

Storlek
Höjd: 290 mm
Bredd: 462 mm
Djup: 320 mm

Det här är några av de specifikationer jag tycker är viktigast att se över när du ska köpa en ny mikrovågsugn. Tänk på att det lätt går att jämföra mikrovågsugnar hos alla stora återförsäljare på nätet av vitvaror.


Varumärke på mikrovågsugnar

Många frågar sig vilket varumärke som är bäst när det gäller mikrovågsugnar men jag skulle säga att ni ska titta mindre på varumärket och mer istället på funktioner. Mikron kan ändå kanske vara den vitvaran som har ganska avancerad teknik där det kan skilja lite på teknik men ändå tycker jag att det skiljer väldigt lite. Eftersom det finns mikrovågsugnar i alla prisklasser finns det även modeller hos alla större tillverkare av mikrovågsugnar i alla prisklasser också. Det handlar mer om att hitta de funktioner man är i behov av och den kvalitén än att stirra sig blind på att man ska ha en Whirlpool eller en Electrolux mikro.

Mitt tips när det lyder mikrovågsugnar är alltså: Funktion före varumärke på mikron och billiga återförsäljare som whiteaway framför dyra el-butiker i centrum.


Att köpa en mikrovågsugn

Vi på mikrovagsugnen.se har som idé att hjälpa er konsumenter att se över vad ni ska tänka på när ni ska inhandla en ny mikrovågsugn. Mikrovågsugnen räknas väll oftast mer som hushållsmaskin än vitvara men det är en produkt som är där någonstans. Mikro är inget man bara köper för köpandets skull utan det ska finnas krav på vad man vill den ska klara av. Mikrovågsugnar är en av de produkter inom vitvaror och hushållsmaskiner som det skiljer mest på från produkt till produkt. Det finns ett så brett kravspektra hos konsumenterna vilket gör att tillverkarna av mikrovågsugnar måste försöka möta alla krav och behov.

Det som gör att det kan skilja så mycket på kraven från oss konsumenter är att vi använder våra mikrovågsugnar så olika. En del väljer att endast använda mikron för att tina upp frusna produkter medan andra konsumenter vill laga hela måltider i mikron. Det gäller att hitta vilka krav just du har på din mikro och hur du har tänkt att använda den för att lyckas hitta en mikrovågsugn som kan bemöta dina krav och behov. Framöver kommer vi gå djupare in på olika funktioner och prisklasser men till en början handlar det om att hitta vart just du står i kravlistan när det gäller en mikrovågsugn.